Nok til 6

Dette trenger du
Bunn:
3 egg
150 g sukker
1 pl. kokesjokolade
150 g mandler eller nøtter

Fyll:
kremføte
1 lite glass konjakk
Litt revet sjokolade

Konjakk kake

Veiledning
1) Egg og sukker piskes til eggedosis
2) Kokesjokolade og mandler kvernes i sammen
3) Blandingene blandes i sammen

Stekes i rund form ca 20 cm. diam. på 180 grader i ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken og dynk den med konjakk. Ha så stivpisket krem med litt revet sjokolade oppå!

Nok til 6

Dette trenger du

Bunn:
300 g mandler - males
150 g mykt smør
litt sukker el. splenda

Fyll:
2 egg
3 ss sukker el. splenda
5-6 ts vaniljesukker
4 ts reven sitron- og/el. appelsinskall
1 beger Cottage Cheese
1 beger Crème Fraiche
10 blad gelantin
5 dl kremfløte
8 ts sitronsaft

Ostekake med mandelbunn

Veiledning

Bunn:
Bland malte mandler og sukker/splenda med mykt smør. Trykk massen ut i bunnen på en springform ca. 24-25 cm.

Fyll:
Pisk egg, sukker/splenda og vaniljesukker til en luftig eggedosis. Tilsett sitron-/appelsinskall, cottage cheese og crème fraiche. Legg gelantin i bløt i kaldt vann i 5 min. Pisk fløten stiv. Ta gelantinen opp av vannet og smelt den i en skål i vannbad. Avkjøl gelantinen med sitronsaft og bland den i osteblandingen under omrøring. Vend forsiktig kremen i. Fordel fyllet over mandelbunnen og sett kaken kaldt i noen timer (gjerne natten over) til den er stiv.

Pynt med frukt eller bær eller begge deler 🙂

Nok til 6

Dette trenger du
Mørdeig:
250 g hvetemel
125 g smør/margarin
125 g sukker
1 ts bakepulver
1 egg

Fyll:
1/2 l ferdig vaniljekrem
ca 300 g rabarbra
2 ss maisennamel
125 g sukker

1 egg (til pensling)

Rabarbraterte

Veiledning
Mørdeig:
Smør og sukker røres hvitt, tilsett deretter egget og rør godt. Deretter siktes/tilsettes hvetemel og bakepulver. Som avslutning, bruk hendene og elt mørdeigen godt. Deigen settes så til kjøling en times tid, eller til du har laget kakefyllet ferdig.

Fyll:
Skrell og skjær rabarbraen i passe små biter. Bland rabarbraen med sukker og maisennamel. Maisennamelet hjelper til å holde stivelsen i fyllet. Elt godsakene sammen med vailjekremen.

En passe stor paiform ca 23-25cm i diam. benyttes.
Ta deigen ut av kjøleskapet og press den ut i paiformen. 1/3 av deigen lar du være igjen slik at du kan lage "gitter" på kaken som pynt. Fyllet helles i og bres godt utover på paibunnen og du ruller fine tynne strimler til gitter og dekorerer av hjertens lyst.

Kaken skal også stekes, og det gjøres på midterste rille i ovnen på forvarmet ovn, ca 190 grader i 40 min.
Titt litt på den underveis slik at du kan kontrollere at steketiden skal passe din ovn og at kaken får en gylden solbrun farge.

Server gjerne kaken lett lunken med litt lett-rømme eller vaniljeis.
God fornøyelse og nyt "sommersmaken"

Nok til 6

Dette trenger du

4 stk egg
120 g ( 1 1/4 dl) sukker
120 g (2,5 dl) hvetemel
3/4 ts bakepulver

Fyll: 
2 1/2 dl. lett bringebærsyltetøy (eller annet syltetøy) 

Rullekake a la Viktor

Veiledning
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
Bre røren godt utover i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv den ferdig stekte rullekaken på papiret og smør på fyllet. Rull kaken sammen, gjerne med hjelp av matpapiret. La kaken være pakket inn med matpapiret og sett denne kaldt.

Pynt med friske bringebær, og server gjerne vaniljeis i sammen med kaken!
Hmmm..deilig!