Nok til 6

Dette trenger du
1 kg benfritt storfekjøtt (flatbiff, bankekjøtt, kalvestek)
4 dl. rødvin
2 laurbærblad
1 kanelstang
2 hele nellik
2 ts oregano
1 ts rosmarin
500 g sjalottløk
2 løk
4 fedd hvitløk
2 dl. olivenolje
4 ss tomarpure
1 boks hermetiske tomater
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
salt og grovmalt pepper

Stifado

Veiledning
Skjær kjøttet i terninger og stek det i varm stekepanne med olje og ha over i en gryte (enten jerngryte eller en gryte som du kan sette inn i stekeovnen). KJøttet stekes i små porsjoner av gangen. Rens løk og del den i båter, sjallottløken trenger du kun å rense. Brun løken og hvitløken og ha over i gryten. Kok ut pannen og ha over i gryten. Tilsett tomatpure og de hermetiske tomatene, samt alt krydderet. Tilsett evt. litt vann slik at væsken står i underkant av kjøttet. Legg på lokk å la det trekke til kjøttet er mørt ca 2 timer. Bruker du stekeovnen, sett den på 160 grader og la gryten stå å godgjøre seg i der i 2 timer. ( Rør litt i gryten innimellom)

Smak til med salt og sukker.
serveres med kokte eller mosede poteter , ris eller brød.
Lag også en god gresk salat

Nok til 4

Dette trenger du

Del 1:
1 beger Crème Fraiche
1 pose majones/lett majones
4 ss sukker/splenda
4 ss estagoneddik 7% el. vanlig eddik 7%
Bland crème fraiche og majones, bland sukker og eddik, også bland alt.

Del 2:
1 broccoli i bukketter
1/2 rød el. gul løk
1 slangeagurk - ta av skallet og skjær den i biter
1-2 dl. solsikkekjærner
1-2 hånfuller m/rosiner - kan sløyfes

Broccolisalat

Veiledning

Hell del 1 og del 2 og alt blandes.

La den gjerne stå å trekke natten over. Da er den best 😘
Men den kan også spise med en gang.

Nok til 4

Dette trenger du

1 grillet kylling - i store biter
1 broccoli - i biter - kokes lett opp
1 pk bacon - stekes
1 beger rømme/lett rømme
1 boks baconost

Kylling og broccoliform

Veiledning

Rømme og baconost røres sammen og helles over kyllingbiter, broccolitoppene og baconet.

Stekes i ildfast form i ovnen på ca. 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med ris eller pasta.